Sudarila se dva ruska "suhoja" na Dalekom istoku

Tokom trenažnog leta iznad zaliva Tatar u dalekoistočnom regionu Habarovsku, sudarila se dva borbena aviona Su-34. Obustavljeni svi letovi aviona Su-34 širom Rusije, kaže neimenovani izvor iz ministarstva odbrane. Rusko ministarstvo saopštilo je da su pronađena tela dva pilota, da je jedan spasen, a da se četvrti još uvek vodi kao nestao.

Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo da je jutros došlo do sudara dva Su-34 vazdušnih snaga sa Dalekog istoka i dodalo da avioni nisu nosili municiju.

"Suhoji" su se sudarili u vazduhu izvodeći manevre tokom treninga, prenela je televizija Zvezda na svom sajtu.

Obe posade uspele su da se katapultiraju.

Rusko ministarstvo saopštilo je da su pronađena tela dva pilota, da je jedan spasen, a da se četvrti još uvek vodi kao nestao.

"Tela pilota pronađena su bez znakova života u Japanskom moru", rekao je portparol ministarstva.

Jedan pilot je spasen i on nije u životnoj opasnosti, dok se četvrti vodi kao nestao.

Potraga za nestalim pilotom se nastavlja, prenosi Tas.

Ruska agencija je prenela da je istraga u toku. "Prema preliminarnim rezultatima, situacija se odigrala iznad zaliva Tatar. Dva aviona Su-34 su nestala sa radara u blizini naselja Nelma u okrugu Sovjetsko-gavanskom", rekao je zvaničnik.

On je prethodno za rusku agenciju rekao da su oba aviona letela sa mora kada su se sudarila.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи