Lavrov: Smešne tvrdnje da je Tramp radio za Moskvu

Ruski minstar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je da su smešne tvrdnje da je američki predsednik Donald Tramp mogao da radi za interese Moskve. Šef ruske diplomatije tvrdi da Rusija ne likuje zbog britanskog haotičnog napuštanja Evropske unije i da želi snažnu i jedinstvenu EU.

Na konferenciji za novinare Sergej Lavrov je rekao da izveštaji američkih medija koji tvrde da je Tramp možda bio ruski agent, odražavaju dramatičan pad novinarskih standarda.

Tramp je izjavio ranije ove sedmice da nikada nije radio za Rusiju, preneo je AP.

Na pitanje da li bi Rusija mogla da objavi zapisnik Trumpovih pregovora jedan na jedan sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Lavrov je odbacio tu ideju, rekavši da se ona suprotstavlja osnovnoj kulturi diplomatije.

On je rekao da takvi zahtevi odražavaju nezakonito uplitanje u ustavno pravo američkog predsednika da vodi spoljnu politiku.

Šef ruske diplomatije je rekao i da Rusija ne likuje zbog britanskog haotičnog napuštanja Evropske unije i da želi snažnu i jedinstvenu EU.

"Nećemo i ne govorimo ništa o Bregzitu, uprkos tome što ljudi stalno pričaju i pišu da Rusija trlja ruke i likuje. Ništa od toga", rekao je Lavrov, prenela je agencija Rojters.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се