Kanadski državljanin u Kini osuđen na smrt

Na ponovnom suđenju u Kini kanadski državljanin osuđen je na smrt zbog krijumčarenja droge. Tridesetšestogodišnji Robert Lojd Šelenberg žalio se što je dobio 15 godina zatvora, a Visoki sud kaznu je ocenio preblagom s obzirom na težinu dela.

Presuda će verovatno produbiti diplomatski spor između Kanade i Kine.

Naime, Kanada je u decembru, na američki zahtev uhapsila potpredsednicu kineskog "Huaveja" što je pogoršalo odnose Kine s Kanadom i Sjedinjenim Državama.

"Za nas je veoma zabrinjavajuće, a trebalo bi da bude i za naše prijatelje i saveznike to što je Kina izabrala da počne da primenjuje smrtnu kaznu proizvoljno, a u ovom slučaju sa njom je suočen jedan Kanađanin", rekao je kanadski premijer Džastin Trido.

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing zatražila je od kandske strane da poštuje vladavinu zakona, pravni suverenitet Kine i "ispravi svoje greške i da prestane da iznosi neodgovorne primedbe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво