Sedam žrtava terorističkog napada na hotel u Najrobiju

Najmanje sedam osoba poginulo je u terorističkom napadu na luksuzni hotelski kompleks "DusitD2" u kenijskoj prestonici Najrobiju, rekli su očevici za "Rojters". Ekstremistička organizacija El Šabab preuzela je odgovornost za napad.

Prema tvrdnjama svedoka četiri osobe poginule u napadu iznete su iz zgrade u okolini hotela, prenosi Rojters.

Jedan od lekar je, takođe, rekao da su još dve žrtve pronađene na drugoj lokaciji hotelskog kompleksa.

Rojters prenosi i da je jedna osoba preminula u bolnici.

Kenijska policija je rekla da je jedan od napada bio i samoubilački bombaški napad u predvorju hotela, prilikom kojeg je povređeno nekoliko gostiju.

Šest od sedam spratova hotela obezbeđeno je od strane policije, prenosi britanksi Independent

AP je ranije preneo da je ekstremistička organizacija El Šabab, čije je sedište u Somaliji, objavila da se njeni borci i dalje nalaze unutar ovog hotelskog kompleksa, ispred koje se dimi automobil-bomba koji je korišćen u napadu.

Agencija je navela da su iz kompleksa istrčale uplakane žene, a da je muškarac koji je izašao nepovređen, rekao da je bilo mnogo pucnjave i da se on krio sve do trenutka kada mu se ukazala prilika da pobegne.

Navodi se da su pripadnici kenijske policije i vojske brzo stigli ispred hotelskog kompleksa.

Policajci u civilu idu od prodavnice do prodavnice u tom kompleksu kako bi izvukli civile koji su tamo ostali zarobljeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво