Tereza Mej: Napuštamo EU 29. marta

Velika Britanija će napustiti Evropsku uniju 29. marta, rekla je premijerka Tereza Mej tokom rasprave o sporazumu koji je postigla sa EU.

Tereza Mej navodi da ne veruje da vlada treba da proširi član 50 zakona EU, koji definiše uslove napuštanja bloka, ili da ima referendum.

U britanskom parlamentu je u toku rasprava o sporazumu koji je Mejova postigla sa EU o Bregzitu.

Ukoliko sporazum sutra ne prođe, britanska premijerka ima rok do narednog ponedeljka da pred parlament iznese novi predlog.

Bez sporazuma, Veliku Britaniju čeka nagli prekid odnosa s EU, za šta ekonomisti upozoravaju da bi nanelo ozbiljan udarac britanskoj ekonomiji i dovelo do haosa na britanskim granicama, aerodromima i lukama.  

Na referendumu o članstvu u EU 2016. godine, 52 odsto izašlih birača se opredelilo za napuštanje Unije  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво