Tramp: Ništa ne dugujem Putinu

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odbacio je medijske navode da je na neki način dužan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i da je sakrio izveštaje o njihovim razgovorima u četiri oka.

Na pitanje novinara Foks njuza da li radi i da li je ikada radio za Rusiju, Tramp je odgovorio da je to najuvredljivije pitanje koje mu je ikada postavljeno.

"Ako pitate ljude u Rusiji, reći će vam da sam ja najoštriji prema njihovoj zemlji, verovatno najoštriji od svih naših predsednika, a svakako oštriji od poslednja tri ili četiri. Niko nikada nije bio tako oštar", rekao je Tramp, prenosi AP.

Pitanje je usledilo nakon što je Njujork tajmsa objavio da je FBI, posle odluke predsednika da smeni direktora te službe Džejmsa Komija, vodio istragu o tome da li je Tramp radio za Rusiju ili bio pod uticajem Moskve.

"Mislim da je to najuvredljiviji tekst koji ikada i ako ste ga pročitali, videli ste da nisu ponudili ništa. Oni su katastrofa od novina", kazao je Tramp.

Tramp je negirao i tvrdnju Vašington posta da se trudio da sakrije detalje svih razgovora sa Putinom u protekle dve godine.

Vašington post je objavio da je Tramp svom prevodiocu oduzeo belešle i da mu je naložio da o sadržaju razgovora ne priča sa ostalim članovima administracije.

Tramp i Putin su u Helsinkiju razgovarali dva sata iza zatvorenih vrata, samo u prisustvu prevodilaca. Sadržaj razgovora nikada nije objavljen, ali je Tramp danas rekao da nema šta da krije i da bi mogao da objavi transkript sa tog sastanka.

Najteže optužbe na račun predsednika SAD izneo je demokratski senator iz Virdžinije Mark Vorner, najviše rangirani demokrata u Odboru za obaveštajna pitanja, koji je rekao za Si-En-En da je Tramp skoro prekopirao Putinovu politiku i naveo da većinu sankcija Rusiji nije uvela Bela kuća, nego Kongres.

"Realna je pretpostavka da je Tramp ruski agent", rekao je Vorner, preneo je Glas Amerike.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво