Netanjahu potvrdio izraelske napade na Siriju

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je da je Izrael u prethodnih 36 sati napao mete u Siriji.

Benjamin Netanjahu je rekao da je Izrael izveo stotine napada protiv iranskih i meta libanskog Hezbolaha u toj susednoj zemlji, preneli su izraelski mediji.

"Izraelske odbrambene snage napale su mete iranskog pokreta Hezbolah. Ovi napadi potvrđuju da smo odlučni da delujemo protiv Irana u Siriji", rekao je Netanjahu.

Sirijske vlasti poslale su pismo Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojem zahtevaju od tog tela da osudi raketne napade koje je Izrael izveo na Damask, izvestila je sirijska novinska agencija Sana.

Prema izveštaju te agencije, u pismu piše da su izraelski napadi imali za cilj da "produže krizu u Siriji i teroristički rat protiv Sirije i da podignu moral njihovih agenata u preostalim terorističkim džepovima", prenosi Tas.

Prethodno je jedan vojni zvaničnik rekao da je predgrađe Damaska bilo pod napadom raketa koji su izvele vazdušne snage Izraela iz susednih oblasti u Iranu.

Ruska agencija je prenela da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila nekoliko raketa iznad Damaska, kao i da su eksplozije mogle da se čuju u sirijskoj prestonici.

Rojters je preneo navode sirijske državne novinske agencije da su sirijske snage oborile "većinu izraelskih raketa" ispaljenih na predgrađe Damaska iz izraelskih borbenih aviona.

Takođe, navedeno je da je "izraelska agresija ograničena" na napad na jedno skladište na aerodromu u Damasku.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 13. jan 2019, 17:57)
anonymous [neregistrovani]

пошаљи одговор Rakete

za Izrael je s300,s400 i s500 sitna tehnika...to je najmodernija i najsposobnija vojska u svetu...

(nedelja, 13. jan 2019, 17:46)
anonymous Lala [neregistrovani]

@Rakete

Ako su rakete ispaljene na teritoriju Sirije još uvek ne znači da su se i avioni nalazili na njenoj teritoriji , eto to je verovatno razlog da su S-300 mirovale .

(nedelja, 13. jan 2019, 17:10)
milan lala [neregistrovani]

Rakete

Znaci Sirijci su obarali samo rakete ( verovatno sa Pancir ) a nisu obarali avione ( sa S-.300 ) koji ispaljuje te rakete . Pitanje ostaje do kad ce Sirija samo rusiti rakete ?. Izrael ima pravo da se brani od terorista , ali ponasanje Izraela nije u skladu sa medjunarodnim pravo , Izrael je duzan da se obrati SB-OUN za pomoc i za dozvolu da napada teroriste po Siriji .