Damask poslao pismo SB UN zbog izraelskih raketa

Sirijske vlasti poslale su pismo Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojem zahtevaju od tog tela da osudi raketne napade koje je Izrael izveo na Damask.

U pismu se navodi da su izraelski napadi imali za cilj da "produže krizu u Siriji i teroristički rat protiv Sirije i da podignu moral njihovih agenata u preostalim terorističkim depovima", prenosi Tas.

Prethodno je jedan vojni zvaničnik rekao da je predgrađe Damaska bilo pod napadom raketa koji su izvele vazdušne snage Izraela.

Ruska agencija je prethodno prenela da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila nekoliko raketa iznad Damaska, kao i da su eksplozije mogle da se čuju u sirijskoj prestonici.

Rojters je preneo navode sirijske državne novinske agencije da su sirijske snage oborile "većinu izraelskih raketa" ispaljenih na predgrađe Damaska iz izraelskih borbenih aviona.

Takođe je navedeno da je "izraelska agresija ograničena" na napad na jedno skladište na aerodromu u Damasku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се