Odbegla Saudijka stigla u Kanadu

Tinejdžerka iz Saudijske Arabije Rahaf Mohamed al-Kunun, koja je pobegla u Tajland navodeći da strahuje da će je njena porodica ubiti, stigla je u Kanadu koja joj je obezbedila azil.

Ministarka spoljnih poslova Kanade Kristija Frilend potvrdila je tu vest rekavši da je 18-godišnja Saudijka sada u Kanadi, prenosi AP.

"Ovo je veoma hrabra nova Kanađanka", istakla je Frilend na aeroromu u Torontu gde je dočekala Saudijku.

Kanadski premijer Džastin Trudo prethodno je rekao da će Kanada prihvatiti Al-Kunun kao izbeglicu, nakon dramatične nedelje u kojoj je, tokom posete Kuvajtu, pobegla od porodice u Bangkok.

Tajlandske vlasti su nameravale da je vrate nazad, ali se ona zabarikadirala u jednom hotelu i objavila svoj slučaj na društvenim mrežama, rekavši da se plaši za svoju bezbednost ukoliko je vrate porodici u Saudijsku Arabiju.

Ona je 9. januara dobila status izbeglice od Ujedinjenih nacija, pa joj je privremeno bilo dozvoljeno da ostane u Tajlandu odakle se uputila u Kanadu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 12. jan 2019, 23:34)
anonymous [neregistrovani]

Bravo

To sto te ceka u Kanadi ili Norveskoj je prava demokratija....

(subota, 12. jan 2019, 19:05)
zorana [neregistrovani]

Ma kakva crna Kanada

Ima da je i tamo nadju. Prisilni brakovi kod njih kao i kod nasih Albanaca je kao "dobar dan". One devojke koje se ne povinuju budu ubijene obicno od brata koji je ispod 16 godina tako da ne dobije puno zatvora.