FBI pokrenuo istragu o Trampu

Američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu o predsedniku Donaldu Trampu, nakon što je on otpustio tadašnjeg direktora FBI-ja Džejmsa Komija.

Američki Federalni istražni biro je u danima nakon Komijevog otpuštanja pokrenuo istragu o tome da li je Tramp radio s Rusijom protiv američkih interesa, saznaje Njujork tajms od svojih izvora.

Kontraobaveštajni istražitelji su tokom istrage radili na proceni da li je Tramp pretnja po nacionalnu bezbednost i da li je namerno radio s Rusijom ili je došlo do "slučajnog" uticaja zvanične Moskve, prenosi AP.

Izvori Njujork tajmsa tvrde da su neki od najviših bezbednosnih zvaničnika bili veoma sumnjičavi oko Trampovih veza s Rusijom tokom predsedničke kampanje 2016. godine, međutim, tada nisu pokrenuli istragu jer se razmatralo kako pristupiti "tako osetljivoj i važnoj istrazi".

Istraga je konačno pokrenuta pošto je Tramp otpustio Komija, navodeći razloge povezane sa istragom o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore.

U istraživanju Njujork tajmsa ne navodi se da li ova istraga o Trampu i dalje traje sa kontraobaveštajnog stanovišta. Specijalni istražitelj Robert Maler i dalje radi na istrazi o mogućem ruskom mešanju.

Trampov advokat Rudi Đulijani rekao je listu da nije imao nikakva saznanja o istrazi o Trampu koja je pokrenuta pre godinu i po dana, a da smatra da "nisu pronašli ništa".

Bela kuća već je reagovala na tvrdnje izvora Njujork tajmsa, nazvavši ih "apsurdnim".

"Za razliku od predsednika Baraka Obame, koji je dozvolio Rusiji i drugim stranim protivnicima da 'guraju' SAD, predsednik Tramp zapravo ima čvrst stav prema Rusiji", rekla je porparolka Bele kuće Sara Sanders, prenosi AP.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво