Tramp otkazao učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj.

Prvobitno je planirano da Tramp u Davos putuje kasnije ovog meseca, a odluku da ne ide je doneo u situaciji kada je rad vlade SAD i dalje delimično blokiran.

"Zbog nepopustljivosti demokrata u pogledu pogranične bezbednosti i velikog značaja bezbednosti za našu zemlju, otkazujem svoj veoma važan put u Davos, u Švajcarskoj, na Svetski ekonomski forum", napisao je Tramp na Tviteru.

Očekuje se da će predsednik SAD u Teksasu poručiti da se zemlja suočava sa krizom koja jedino može biti rešena izdvajanjem milijardi dolara za izgradnju zida uz granicu sa Meksikom, prenosi Rojters.

Rad vlade je, zbog spora vezanog za finansiranje izgradnje tog zida, već 20 dana delimično blokiran, zbog čega stotine hiljada Amerikanaca radi bez plate, dok se Tramp i njegovi republikanci bore sa demokratama koji ne žele da odobre njegov zahtev za 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida.

Trampov plan o izgradnji zida na južnoj granici bio je njegovo ključno obećanje tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2019, 16:11)
anonymous [neregistrovani]

Njihovi 700 milijardi su za "mir' U svetu, dok koneski 60 milijardisu za ratovanje!!!!

Komentar nije potreban.

(petak, 11. jan 2019, 09:05)
anonymous [neregistrovani]

@Оружје

За оружје мора да буде пара иначе се не би осећали тако моћно, а и мора да се има ново оружје јер старо и израбљено продају земљама којима уводе демократију а за то добијају јефтину нафту.
Мада је овде у питању само инат, да је тражио више пара за оружје, можда би демократе и то одбиле, никако да прежале непланиран пораз.

(četvrtak, 10. jan 2019, 21:54)
anonymous [neregistrovani]

Za oruzje ima

Za oruzje ima preko 700 milijardi dolara godisnje.

(četvrtak, 10. jan 2019, 21:27)
anonymous [neregistrovani]

Pet milijardi dolara

Ko da plati?
Poreski obveznici?
Za nekolicinu to i nije neki iznos. Svaki po malo.