Zarif: Gde god se SAD umešaju slede haos, represija i ogorčenje

Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif navodi da "kad god i gde god da se SAD umešaju, slede haos, represija i ogorčenje".

Muhamed Džavad Zarif je time reagovao na govor američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je rekao da "kada se Amerika povuče, sledi haos", prenosi Rojters.

Pompeo je poručio da su Sjedinjene Američke Države sila koja se bori za dobro na Bliskom istoku i da ostaju posvećene potpunom uništenju Islamske države, iako će se američke snage povući iz Sirije.

"Kada se Amerika povuče, sledi haos", rekao je Pompeo u govoru pod nazivom "Sila dobra: Obnovljena uloga Amerike na Bliskom istoku", koji je održao na Američkom univerzitetu u Kairu, a istovremeno je pozvao bliskoistočne zemlje da učine više u borbi protiv ekstremista Islamske države.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2019, 00:40)
anonymous [neregistrovani]

Istina gospodine Zarif,

Americka, a i drugih drzava na zapadu, pohlepa nema dna.

(četvrtak, 10. jan 2019, 21:36)
anonymous [neregistrovani]

Tacno da su profiteri

Profiteri ratova Irak, Libija, Kuvajt, Balkan, Avganistan, Ukraijana itd.

Od toga zive a kanom igraju ulogu svijetskog policajca.

(četvrtak, 10. jan 2019, 19:07)
Воронцов [neregistrovani]

САД су само успешне у производњи хаоса и ратова

У којој су то држави последњих деценија остварили мир и просперитет. Где дођу Американци ту трава више не расте. Ирак, Авганистан, Либија, Сирија ,Ј. Јемен ( и тамо су активни амерички савезници ) итд, нигде напретка само хаос.