FSB traži produženje pritvora ukrajinskim mornarima

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) zatražila je produženje pritvora ukrajinskim mornarima uhapšenim u Kerčkom moreuzu, izjavio je za "Tas" jedan od branilaca mornara Sergej Badamšin.

Istražitelji su ranije tražili od suda da produži pritvor mornarima.

Moskovski Lefortovo sud će razmotriti predlog 15. janura, rekao je advokat mornara.

Rusija tvrdi da su tri ukrajinska broda 25. novembra povredila ruske terotorijalne vode i zbog toga je zaplenila sva tri broda sa 24 mornara.

Ukrajina negira da je povredila ruske teritorijalne vode.

Ukrajinski mornari su zatvoreni nakon incidenta do 25. januara, a prete im optužnice za ilegalni prelazak granice, što se kažnjava sa do šest godina zatvorske kazne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво