"Bi-Bi-Si objavljivao materijal koji propagira terorizam"

Ruski državni medijski regulator navodi da je "Bi-Bi-Si" objavljivao materijal koji propagira ideje jedne terorističke grupe i da istražuje da li je britanski javni servis prekršio ruski zakon.

Ruski državni medijski regulator navodi da su u toku provere da li internet sajtovi Bi-Bi-Sija rade u skladu s ruskim zakonom.

"Do sada je otkriven materijal koji prenosi ideološke principe jedne terorističke grupe", navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters uz napomenu da je reč o citiranju teroriste Abu Bakra el Bagdadija, lidera Islamske države.

Ruski medijski regulator precizira da je u toku istraga o tome da li je taj materijal u skladu s normama ruskog zakonodavstva.

Kada je ruska istraga prvobitno najavljena prošlog meseca, Bi-Bi-Si je saopštio da se u potpunosti pridržava ruskog zakona, podseća britanska agencija i dodaje da Bi-Bi-Si ima veliki servis na ruskom jeziku, sa sedištem u Moskvi i Londonu.

Rusija je prošlog meseca saopštila da pokreće istragu o Bi-Bi-Siju kao odgovor na pritisak za koji navodi da London vrši na rad medija koji Krelj finansira u Britaniji.

Mediji su, inače, uvučeni u ljuti spor između Londona i Moskve koji je izbio prošle godine zbog trovanja bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj.

Britanija tvrdi da su ruski tajni agenti izveli bezuspešan pokušaj da ubiju Skripalja koristeći nervni agens, dok Rusija te optužbe negira.

broj komentara 0 pošalji komentar