Kim očekuje drugi samit sa Trampom, ima podršku Kine

Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je kineskom predsedniku Si Đinpingu u Pekingu da želi "da postigne rezultate" u vezi sa denuklearizacijom Korejskog poluostrva na drugom samitu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, za šta je dobio podršku Kine.

Severna Koreja će uložiti napore kako bi se održao drugi sastanak Kima i Trampa i postigli rezultati koje će pozdraviti međunarodna zajednica, rekao je Kim Džong Un, a prenela kineska agencija Sinhua.

Kim je rekao i da će Pjongjang nastaviti da se zalaže za denuklearizaciju poluostrva i rešavanje tog pitanja dijalogom, prenosi AP.

Kineski predsednik Si Đinping je istakao da Kina podržava samit SAD i Severne Koreje i nada se da će se dve strane "sresti na pola puta".

Agencija KCNA navodi da je Si prihvatio Kimov poziv da poseti Severnu Koreju.

Ovo je bila četvrta poseta Kima Kini i, kako se veruje, u sklopu je napora Pjongjanga da koordinira napore sa Pekingom uoči mogućeg drugog sastanka sa Trampom.

Južnokorejski predsednik Mun Džae In rekao je da će se drugi sastanak Trampa i Kima uskoro održati, ocenivši da će taj susret biti prekretnica za učvršćivanje mira na Korejskom poluostrvu.

broj komentara 0 pošalji komentar