Zaplenjena tona i po kokaina u Peruu, uhapšen i državljanin BiH

Policija u Peruu zaplenila je tonu i po kokaina i uhapsila članove kriminalne grupe među kojima je jedan od najvažnijih državljanin BiH Smail Šikala.

Prema pisanju južnoameričkih medija, Šikala je bio povezan sa grupom "Amerika", na čijem čelu su Srbi, a plan trgovaca bio je da pošiljka stigne morskim putem do Evrope, gde bi na ulici ta vrednost premašila 80 miliona dolara, oblavio je list Nezavisne na svom sajtu.

Operacija je počela u subotu oduzimanjem 472 kilograma droge pronađenim u kući i hapšenjem dvojice Peruanaca, a zatim je akcija nastavljena i sutradan, pa je u nedelju izvršena najveća zaplena.

U dva kofera koji su pronađeni nalazilo se 28 i 19 paketa kokaina, dok je u ormanu u kući pronađena jedna tona koakaina.

Tokom intervencija, zaplenjen je i kamion sa 30 paketa kokaina i još dva automobila.

Šikalo je uhapšen s jednim Peruancem, a kako se navodi, on se smatra važnim delom slagalice zbog bliskih veza sa srpskim narko-dilerom Zoranom Jakšićem, koji se smatra vođom grupe "Amerika" i koji je osuđen u Limi u januaru 2017. godine na 20 godina zatvora, rečeno je u peruanskoj policiji.

broj komentara 0 pošalji komentar