Glas Amerike: Manafort dao predizborne podatke ruskom saradniku

Bivši šef izbornog štaba američkog predsednika Donalda Trampa Pol Manafort je, tokom nekoliko meseci sredinom 2016. godine, dao podatke iz predizbornih anketa koje je izborni štab posedovao saradniku koji je bio povezan sa ruskim obaveštajnim službama, navodi se u sudskom podnesku od utorka, 8. januara.

Novinari su uspeli da pročitaju podatke iz sudskog podneska, koje Manafortovi advokati nisu odgovorajuće "zatamneli", prenosi Glas Amerike.

Tužioci u istrazi specijalnog istražitelja Roberta Malera navode da ih je Manafort lagao o tome, dok on poriče optužbe u vezi sa svojim bivšim poslovnim partnerom Konstantinom Kilimnikom, državljaninom Ukrajine, koga tužioci optužuju da je imao veze s ruskim obaveštajnim službama.

Manafort je rekao da je jednostavno zaboravio detalje, navodeći kao opravdanje haotičnu atmosferu u kampanji, prenosi Glas Amerike.

U sudskom dokumentu od utorka se po prvi put detaljno opisuje zbog čega je tačno Manafort optužen da je lagao.

Tužitelji, koji već skoro dve godine istražuju veze Trampovog izbornog štaba s Rusijom i da li je Tramp, kao predsednik, pokušao da nezakonito opstruira istragu, tvrdili su da je Manafort lagao o pet pitanja, uključujući i svoju vezu sa Kilimnikom.

Kilimnik, kojeg je Maler optužio za opstrukciju pravde, jer je navodno uticao na svedoke u Manafortovom slučaju, poriče da je povezan sa ruskim obaveštajnim službama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво