Napad na osnovce u Pekingu, 20 povređenih

U osnovnoj školi u "Suanvu" u pekinškom kvartu Sinčeng u napadu neidentifikovanim oružjem ranjeno 20 učenika, od kojih barem troje ima teške povrede. Napad je izveo bivši čistač škole koji je bio na probnom radu.

Prema informacijama kineskog lista "Saut Čajna morning post" napad je izveo bivši čistač škole koji je bio na probnom radu. Navodi se da je on bio besan što nije prošao probu.

Singapurska ispostava Jahu njuza tvrdi da je napad izveden nožem i da deca imaju povrede glave.

Kineska agencija Sinhua objavila je da se napad desio u 11.15 pre podne po lokalnom vremenu.

Lokalna policija saopštila je putem kineske društvene mreže "Veibo" da je troje najteže ranjenih učenika u stabilnom stanju i da njihove povrede nisu opasne po život.

Na internetu se pojavio snimak sa sastanka školskog osoblja i roditelja učenika na kojem je roditeljima rečeno da je napad izveo "radnik škole".

Za sada nije poznato čime je napad izveden, pominje se čekić ili nož. Očevidac sa lica mesta izjavio je da je policija pojačala obezbeđenje u pekinškoj Dečjoj bolnici i bolnici "Suanvu" gde su smeštena ranjena deca.

Na video snimcima koji su se u međuvremenu pojavili prikazane su desetine besnih roditelja koji zahtevaju detalje o tome šta se desilo, kao i direktor škole koji im ponavlja da prestanu da snimaju mobilnim telefonima.

Podseća se da je poslednjih godina u Kini zabeležen niz napada na decu. U oktobru prošle godine 39-godišnja žena je pritvorena pod sumnjom da je izbola 14 dece u obdaništu u Čongćingu. Prethodno je u junu izbodeno i ubijeno dvoje dece ispred obdaništa u Šangaju, a u aprilu je devetoro dece stradalo u napadu nožem u školi u pokrajini Šansi.

broj komentara 0 pošalji komentar