Zid između Trampa i Kapitol hila

Bela kuća razmatra zakonitost najave Donalda Trampa da će proglasiti vanrednu situaciju, čiji bi cilj bio da se zaobiđe Kongres i izgradi zid na granici sa Meksikom.

Američki predsednik Donald Tramp još nije doneo odluku da li će proglasiti vanrednu situaciju zbog odbijanja Kongresa da mu odobri sredstva za finansiranje izgradnje zida na granici sa Meksikom.

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je novinarima da se još razmatra legalnost takvog poteza.

"Demokrate moraju da počnu da pregovaraju", rekao je Pens i dodao da je Tramp pozvao demokrate da dođu u Belu kuću i odgovore na predlog vlade o prekidu delimične blokade administracije.

Pre tri dana Donald Tramp je rekao da je spreman na to da, ako bude trebalo, blokada administracije traje godinama. Naveo je da neće potpisati nikakav zakon bez odobravanja sredstava za izgradnju zida sa Meksikom.

Nakon sastanka sa liderima demokrata, Tramp je rekao da bi mogao da proglasi vanrednu situaciju kako bi zaobišao Kongres i izgradio zid na granici sa Meksikom.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders najavila je da će američki predsednik u četvrtak otputovati na južnu granicu "kako bi se sastao sa onima koji su na prvoj liniji nacionalne bezbednosti i humanitarne krize".

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. jan 2019, 23:23) - Rade [neregistrovani]

ako je u pitanju rat...

Demokrate bi prihvatile i mnogo više izdvajanja nego za taj zid ako bi bio u pitaju neki rat , daleko od Amerike; za oružje, avione, tenkove ....sve mi se čini da Američka demokratija puca po svim šavovima...

(ponedeljak, 07. jan 2019, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

Sloga kucu gradi a nesloga je razgradjuje...

Svakim danom Amerika sve vise ulazi u politicke turbulencije i dvovlasce sto ne doprinosi ugledu SAD ni unutar same nje,a ni na medjunarodnom planu.Sve velike imperije su se pocele rusiti iznutra,a spoljni faktor je samo dovrsavao propast istih.Medjutim,mnogi kazu da ce SAD u svom padu povuci za sobom cijeli svijet.Dakle,SAD su,opasnost za cijeli svijet kako god da im ide,dobro ili lose..