Zid između Trampa i Kapitol hila

Bela kuća razmatra zakonitost najave Donalda Trampa da će proglasiti vanrednu situaciju, čiji bi cilj bio da se zaobiđe Kongres i izgradi zid na granici sa Meksikom.

Američki predsednik Donald Tramp još nije doneo odluku da li će proglasiti vanrednu situaciju zbog odbijanja Kongresa da mu odobri sredstva za finansiranje izgradnje zida na granici sa Meksikom.

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je novinarima da se još razmatra legalnost takvog poteza.

"Demokrate moraju da počnu da pregovaraju", rekao je Pens i dodao da je Tramp pozvao demokrate da dođu u Belu kuću i odgovore na predlog vlade o prekidu delimične blokade administracije.

Pre tri dana Donald Tramp je rekao da je spreman na to da, ako bude trebalo, blokada administracije traje godinama. Naveo je da neće potpisati nikakav zakon bez odobravanja sredstava za izgradnju zida sa Meksikom.

Nakon sastanka sa liderima demokrata, Tramp je rekao da bi mogao da proglasi vanrednu situaciju kako bi zaobišao Kongres i izgradio zid na granici sa Meksikom.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders najavila je da će američki predsednik u četvrtak otputovati na južnu granicu "kako bi se sastao sa onima koji su na prvoj liniji nacionalne bezbednosti i humanitarne krize".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво