Papa traži da se migrantima pruži "sigurna luka"

Papa Franja pozvao je evropske lidere da prekinu sa prepirkama u vezi sa sudbinom 49 migranata "zaglavljenih" na dva humanitarna spasilačka broda u Sredozemnom moru i da im pruže sigurnu luku.

Papa je poziv spomenuo u govoru, na Bogojavljenje, pred desetinama hiljada ljudi okupljenim na trgu Svetog Petra, prenela je agencija Rojters.

"Iskreno pozivam evropske lidere da pokažu konkretnu solidarnost prema tim ljudima", rekao je papa.

Na brodu "Si-voč 3" nalaze se 32 migranta, koji su 22. decembra spaseni iz plovila krijumčara, nedaleko od libijske obale, a nekoliko dana kasnije jedan privatni brod spasio je još 17 migranata na jugu Sredozmenog mora.

Malta ne dozvoljava migrantima da se iskrcaju na njenu obalu i tvrdi da su oni spaseni izvan oblasti za traganje i spasavanje, koja je pod njenom nadležnošću.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova i lider antimigrantske Lige Mateo Salvini poručio je da Italija neće prihvatiti nijednog migranta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво