Drama na Pacifiku, zapalio se brod sa 3.500 "nisana"

Najmanje pet mornara je nestalo u požaru koji je izbio na teretnom brodu nasred Pacifika. Teretnjak koji prevozi oko 3.500 automobila zapalio se iz nepoznatih razloga oko 3.200 kilometara od Havaja. Posada je napustila brod, a ka njemu se uputio remorker kako bi pokušao da pronađe tela članova posade, koji su napustili brod nakon što je na njemu izbio požar.

U pomoć teretnjaku "Sincerity Ace" doplovilo je pet brodova koji su se zatekli u blizini i spasili 16 od dvadesetjednog člana posade, javlja AP.

Još uvek nije jasno kako je poginulo pet mornara, ali su posade brodova koji su doplovili u pomoć japanskom teretnjaku javile da se raspao jedan od spasilačkih čamaca, kao i da su videli četiri leša kako plutaju na površini.

Brod je u vlasništvu japanske kompanije "Šoei Kisen Kaiša", a plovio je pod zastavom Paname.

Portparol te kompanije Darel Vilson očekuje da će remorker stići u nedelju ili ponedeljak do broda "Sinseriti Ejs" kako bi pokušao da ga dovuče i da pronađe tela ostalih članova posade.

Vilson je rekao da je moguće da vatra i dalje gori na brodu.

Ranije je javljeno da je nastavak spasilačke operacije pod velikim znakom pitanja, jer se olupina broda nalazi daleko van dometa helikoptera i brodova Obalske straže, koja je u pomoć uputila dva aviona velikog dometa – HC-130 "herkules" i P-8 "orion".

Teretni brod "Sincerity Ace" može da ponese čak 6.500 autobila i izgrađen je 2009. godine.

 

 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво