Hapšenja zbog planiranja terorističkog napada u Holandiji

Pet osoba uhapšeno je zbog pripreme terorističkog napada u Holandiji, saopštila je holandska policija.

Policija je izvršila pretres nekoliko lokacija u Roterdamu i uhapsila četiri osobe.

"Istraga se nastavlja da bi se utvrdio obim moguće pretnje", navodi se u saopštenju holandske policije.

Ranije danas, nemačka policija je objavila da je uhapsila Sirijca osumnjičenog da je planirao da izvrši teroristički napad u Holandiji.

Policija je navela da je 26-godišnji Sirijac uhapšen u Majncu, gradu na zapadu Nemačke, nakon što je Holandija uputila zahtev za njegovu ekstradiciju.

Osumnjičeni Sirijac nema boravak, kao ni krivični dosije u Nemačkoj, dodaje policija.

Policija, koja je pretresla stan u kom je Sirijac pronađen, navodi da ne može da iznese više detalja jer je ovo slučaj kojim se bavi holandska policija u Roterdamu, prenosi AP.

Osumnjičeni Sirijac sutra biti izveden pred sudiju, a da će viši regionalni sud u Koblencu odlučiti o njegovom izručenju, navodi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије