I francuska policija negoduje, traže isplatu za prekovremeni rad

Policija u Francuskoj protestuje zbog prekovremenog rada i hiljada neplaćenih sati. Na aerodromu "Šarl de Gol" stvoreni dugi redovi putnika koji čekaju. Vlada predlaže da se policajcima koji su obezbeđivali Pariz tokom protesta isplati bonus na platu od 300 evra, što su oni odlučno odbili.

Prefektura aerodromske policije saopštila je da je rad usporen samo na terminalu 1, a da su gužve na druga dva terminala nastale zbog velikog broja putnika, preneo je AP.

Odlaganja su nastala jer je policijski sindikat "Alijans" pozvao policajce širom Francuske da rešavaju samo hitne slučajeve zbog pregovora s Ministartsvom unutrašnjih poslova o nadoknadi za rad tokom više sedmica protesta "žutih prsluka".

Napad izveden u blizini božićnog bazara u Strazburu prošle sedmice doveo je do povećanog prisustva policije širom Francuske.

Francuska vlada predložila je sinoć da se policajcima koji su obezbeđivali Pariz tokom protesta da bonus na platu od 300 evra. 

Agencija AP navodi da nije jasno da li će ovi bonusi "ugasiti" bes među policijskim jedinicama. 

Razgovori između policijskih sindikata i zvaničnika francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova prekinuti su juče nakon tri sata i trebalo bi da se nastave danas. 

"Nismo na prodaju i ne možete nas kupiti. Kriza sigurno neće biti rešena ovim bonusom", rekao je jedan od predstavnika sindikata. 

Bonus bi trebalo da bude isplaćen za 111.000 policajaca i koštaće 33 miliona evra, a o tome će se u skupštini raspravljati na sednici o budžetu za 2019. godinu, navodi AP.

Policijski sindikati umesto bonusa traže isplatu nekoliko hiljada sati prekovremenog rada, koji su se nakupili za poslednjih nekoliko godina.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво