Italijani isterali svoje: EU prihvatila projektovani deficit

Evropska komisija prihvatila je predlog Italije da cilj budžetskog deficita utvrdi na 2,04 odsto bruto domaćeg proizvoda u narednoj godini, izjavio je jedan neimenovani izvor iz italijanske vlade.

Prvobitni predlog italijanskog budžeta predviđao je budžetski deficit od 2,4 odsto BDP-a u 2019. godini, što je bilo više od 1,8 odsto projektovanih za ovu godinu i što je Komisija odmah odbacila kao očigledno kršenje fiskalnih propisa EU, podseća Rojters.

Nakon višenedeljnog spora između Italije i EU oko ciljanog deficita, italijanski ministar ekonomije Đovani Trija rekao je juče da je postignut neformalni dogovor sa Evropskom komisijom o budžetskom planu.

Portparolka italijanskog ministarstva ekonomije izjavila je da će dogovor biti formalizovan danas.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи