Ruski "migovi" leteli noseći nove "kame"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu objavio je da su ruski avioni presretači "mig 31" naoružani hipersoničnim raketama "kinžal" (kama, bodež) izveli 89 letova nad Kaspijskim i Crnim morem u okviru eksperimentalnih borbenih dejstava.

Tas prenosi da je Šojgu to rekao na sastanku čelnika tog ministarstva koji se na kraju godine organizuje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Agencija podseća da je Putin 1. marta ove godine obelodanio postojanje hipersoničnog raketnog sistema "kinžal" kojim se dejstvuje iz vazduha, kada je rekao da ovaj sistem ima domet od više od 2.000 kilometara.

Putin je na današnjem sastanku sa vojnim vrhom u Moskvi izjavio da novom naoružanju Rusije nema ravnog u svetu i da će ono obezbediti bezbednost zemlje u decenijama koje dolaze, preneo je AP.

Navodi se da je Putin posebno pomenuo novu hipersoničnu raketu "kinžal" i hipersoničnu jedrilicu "avangard", kazavši da ovo oružje značajno jača vojne kapacitete Rusije.

AP navodi da je "kinžal" već isporučen ruskoj vojsci, a da je ministar odbrane Sergej Šojgu najavio da će "avangard" ući u vojnu službu naredne godine.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво