Turska ne odustaje od nove ofanzive na sever Sirije

Vlasti u Turskoj saopštile da će se nastaviti sa planiranjem napada na kurdske ekstremiste na severu Sirije, javlja "Rojters".

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je prošle nedelje da će Turska pokrenuti nove napade protiv sirijsko-kurdskih ekstremista, a danas je poručio da bi nova vojna operacija mogla da otpočne svakog trenutka.

Dodao je da je američki predsednik Donalad Tramp dao pozitivan odgovor na turske planove za operaciju istočno od Eufrata, preneo je Rojters.

Prošle sedmice Erdogan je rekao da će turske snage pokrenuti operaciju protiv kurdske milicije JPG, koju Ankara smatra terorističkom organizacijom, istočno od reke Eufrat na severu Sirije.

Jedinice narodne zaštite (JPG), sastavljene pretežno od sirijskih Kurda, glavna su komponenta snaga koje su uz podršku SAD izbacile Islamsku državu iz severoristočne Sirije.

Agencije su prethodno prenele da je Pentagon u reakciji na najavu nove ofanzive Turske saopštio da je to "neprihvatljivo", izrazivši pritom veliku zabrinutost.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво