Osma žrtva protesta u Francuskoj

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane saopštio je da je još jedna osoba poginula u protestima pokreta "žuti prsluci", čime je broj stradalih od početka protesta sredinom novembra porastao na osam.

Kristof Kastane je na svom nalogu na Tviteru naveo da je poslednja žrtva stradala protekle noći. 

Ministar Kastane nije detaljnije obrazložio kako je došlo do nesreće, ali je nagovestio da se to dogodilo na jednom od kružnih tokova, navodeći da bi trebalo osloboditi sve kružne tokove u Francuskoj.

Kako objašnjava AP, pojedine kružne tokove u Francuskoj učesnici protesta, koji su sredinom novembra počeli kao protesti protiv povećanja poreza na gorivo, ali se proširili na proteste zbog niza pitanja, okupirali su dan i noć.

Na jučerašnjem protestu "žutih prsluka" u Francuskoj uhapšeno je 115 osoba. Francuska policija ispalila je suzavac na demonstrante nedaleko od Jelisejske palate gde se nalazi sedište fransuskog predsednika. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 16. dec 2018, 12:58)
Воронцов [neregistrovani]

По свој прилици "Жути прслуци" ће водити дуготрајну борбу

То су захтеви за корените промене у данашњим друштвима ЕУ. У Бриселу по свој прилици тога изгледа да апсолутно нису свесни..( Важније је да Јункер додирује косу службеницама)