Napadača iz Strazbura traži 720 policajaca, raspisana poternica

Francuska policija izdala je poternicu za Šerifom Šekatom, koji je u utorak uveče u Strazburu ubio dvoje i ranio 14 ljudi, dok više stotina policajaca nastavlja potragu za odbeglim napadačem.

Policija u opisu osumnjičenog na poternici navodi da je Šekat visok 180 centimetara kraće kose, tamnije puti sa vidljivom mrljom na čelu.

Takođe se na poternici upozorava da je reč o "opasnoj osobi", prenosi AP.

Ime osumnjičenog se već nalazi na listi obaveštajnih službi za praćenje osoba potencijalno opasnih po bezbednost.

Za Šerifom Šekatom traga 720 policajaca širom istočne Francuske, mada nije sigurno da je on još na teritoriji te zemlje, dok iz vlade poručuju da ga žele "živog ili mrtvog".

Policija u obližnjem nemačkom gradu Kelu saopštila je da je dobila više prijava građana koji tvrde da su ga videli, ali se ispostavilo da su sve to lažni tragovi, prenosi Rojters.

Upitan da li je francuskoj policiji naloženo da uhvati Šekata mrtvog ili život, portparol vlade Benžamen Grivo rekao je da "to nije važno".

"Najbolje bi bilo da ga nađemo što pre", istakao Grivo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво