Požar u zgradi Misije Srbije pri UN

Tri civila i jedan vatrogasac zadobili su lakše povrede u požaru koji je izbio u zgradi Misije Srbije pri UN u Njujorku. Požar je ugašen, a dve kancelarije su izgorele.

U zgradi Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku sinoć posle 20.00 časova dogodio se požar, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Požar je nakon intervencije vatrogasaca ugašen, a niko od osoblja Misije nije povređen. Požarom su zahvaćene dve kancelarije.

Prema rečima šefa Misije Milana Milanovića nadležne službe koje su odmah izašle na lice mesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

"Na sreću imamo osiguranje. Trenutno čistimo jer su prozori polupani i voda se sliva niz stepenice. Trenutno nemamo internet. U kancelarijama koje su izgorele nalazio se samo nameštaj. Jedna kancelarija se nije koristila, a u drugoj je sedela jedna koleginica koja će biti premeštena u drugu kancelariju. Sreća je da je požar rano primećen i da su vatrogasci brzo stigli", rekao je Milovanović za Tanjug.

Američki sajt Njujork dejli njuz preneo je da su u požaru koji je izbio posle 20 sati povređena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede.

Zbog požara koji je izbio u zgradi, a koji je ugašen malo pre 22 sata, bila je zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i preko puta Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine.

Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama.

Projektovala ju je njujorška arhitektonska firma "Voren i Vetmor", koja je osmislila i stanicu Grand Central na Menhetnu.

Zgrada se trenutno prodaje, a početna cena je 50 miliona dolara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво