Francuska priprema oklopna vozila za novi protest "žutih prsluka"

U subotu, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka", širom Francuske će biti raspoređeno 89.000 pripadnika snaga bezbednosti, kaže premijer Eduar Filip.

Samo u Parizu će, od 89.000 pripadnika bezbednosnih snaga, biti raspoređeno 8.000 njih, kao i oklopna vozila, javlja Rojters.

"Suočavamo se sa ljudima koji nisu tu da bi protestovali, već da bi razbijali i želimo da se opskrbimo sredstvima koja će ih sprečiti da se razulare", rekao je francuski premijer Eduar Filip gostujući na televiziji TF1.

Prema njegovim rečima, biće upotrebljeno desetak oklopnih vozila koja pripadaju Žandarmeriji, što će biti prvi put otkako su 2005. neredi izbili u pariskim predgrađima.

Premijer je ranije izjavio da je otvoren za nove mere u korist radnika s najnižim zaradama, u trenutku kada se vlada priprema za suočavanje s još jednom rundom protesta "žutih prsluka".

U obraćanju poslanicima, Filip je naglasio da su snage reda tokom protesta prošle subote "branile Republiku" i da su "oličenje Republike", a da su bile žrtve "neverovatno razularenog nasilja čiji je cilj bio napasti, povrediti, pa čak i ubiti", preneli su francuski mediji.

Ujedno je tada najavio da će "izuzetno obimne snage", kao pojačanje za već raspoređenih 65.000 pripadnika bezbednosnih snaga, biti 8. decembra raspoređeno širom zemlje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво