Tramp: Makronova odluka znači da je shvatio

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da odluka predsednika Francuske Emanuela Makrona da odloži povećavanje cena goriva usled ogromnih protesta u zemlji, opravdava i njegovu odluku da se povuče iz sporazuma o klimatskim promenama, javljaju agencije.

"Drago mi je da su se moj prijatelj Emanuel Makron i demonstranti u Parizu saglasili sa zaključkom koji sam ja doneo pre dve godine", poručio je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

Tramp smatra da Makronova odluka znači da je došao do istog zaključka kao on, odnosno da je globalni sporazum koji je u Parizu sklopilo skoro 200 zemalja 2015, "fatalno faličan zato što podiže cene goriva u odgovornim državama, dok se čiste neki od najgorih zagađivača na svetu".

Tramp je, kako AP prenosi, naveo da želi čistu vodu i vazduh, ali naglasio da američki radnici i poreski obveznici "ne treba da plaćaju za čišćenje zagađenja druge zemlje".

Plan Francuske da poveća cene, imao je za cilj da potrošače navede da odustanu od korišćenja fosilnih goriva koja utiču na klimatske promene.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво