Tramp: Makronova odluka znači da je shvatio

Američki predsednik Donald Tramp poručio je da odluka predsednika Francuske Emanuela Makrona da odloži povećavanje cena goriva usled ogromnih protesta u zemlji, opravdava i njegovu odluku da se povuče iz sporazuma o klimatskim promenama, javljaju agencije.

"Drago mi je da su se moj prijatelj Emanuel Makron i demonstranti u Parizu saglasili sa zaključkom koji sam ja doneo pre dve godine", poručio je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

Tramp smatra da Makronova odluka znači da je došao do istog zaključka kao on, odnosno da je globalni sporazum koji je u Parizu sklopilo skoro 200 zemalja 2015, "fatalno faličan zato što podiže cene goriva u odgovornim državama, dok se čiste neki od najgorih zagađivača na svetu".

Tramp je, kako AP prenosi, naveo da želi čistu vodu i vazduh, ali naglasio da američki radnici i poreski obveznici "ne treba da plaćaju za čišćenje zagađenja druge zemlje".

Plan Francuske da poveća cene, imao je za cilj da potrošače navede da odustanu od korišćenja fosilnih goriva koja utiču na klimatske promene.

broj komentara 13 pošalji komentar
(sreda, 05. dec 2018, 18:32)
Vlajko [neregistrovani]

Veliki brat

Naravno da tajne službe SAD stoje iza haosa u Francuskoj. Žuti prsluci isto je što i druge obojene revolucije. Svi danas znaju ko ih je organizovao. Priča o spontanosti je glupava, ništa osim pobačaja nije spontano.

(sreda, 05. dec 2018, 15:49)
anonymous [neregistrovani]

Pa ti formiraj evropsku vojsku

Kada je veliki brat par milja ispred tebe.

(sreda, 05. dec 2018, 15:44)
anonymous [neregistrovani]

A šta znači Trampova poruka

A šta znači Trampova poruka ? Pa da on stoji iza organizacije protesta.

(sreda, 05. dec 2018, 14:03)
anonymous [neregistrovani]

jednostavno...porez neka placaju vlasnici fabrika

Oni zagadju vazduh. ..bilioneri su i mogu...

(sreda, 05. dec 2018, 12:18)
anonymous [neregistrovani]

Stvar je jednostavna

Da vidimo koliko su zagađenje fosilnim gorivima do sada direktno izazvali Amerikanci, pa da svaka zemlja može da proizvede isto zagađenje. Ko hoće da se drugi ubrzaju, odnosno da se "očiste" pre nego što ispune američku kvotu, taj mora i da plati da se to desi. 

(sreda, 05. dec 2018, 12:18)
anonymous [neregistrovani]

nije nego

Ovo je Trampova osveta za ponasanje Makrona prema njemu, od ranije, ko je organizavao ove proteste sta mislte, i jos su im rekli unistite im trijunfalnu kapiju da se vidi ko je tata.

(sreda, 05. dec 2018, 12:08)
anonymous [neregistrovani]

Strašno

Strašno koliko taj čovek nema blage veze šta govori, šta je govorio, i šta se stvarno dogadja ovoj jadnoj planeti i zbog čega.
Tramp je master vrtenja u krug i bezsramnog obrtanja novca po cenu morala, života drugih ljudi, i budućnosti cele planete.
Sramota nevidjena do sada.

(sreda, 05. dec 2018, 12:01)
anonymous [neregistrovani]

Trump

Brat Trump je u pravu.Ja lično mislim da cena goriva nema veze sa protestima.

(sreda, 05. dec 2018, 11:21)
Markovljev [neregistrovani]

Ma šta mi reče

Izgleda da Donaldu Trampu niko nije objasnio da postavljanjem zida od šest metara neće zaustaviti "svoj" Američki vazduh na teritoriji SAD. Istina je da su bogati na tim istim prljavim tehnologijama podigli svoje ekonomike da danas mogu da imaju "ekološke" fabrike a te svoj prljave su poslale do zemalja u razvoju koje sada zagajduju vazduh a bogatim se najednom zahtelo čistog vazduha. Teško da je Ruanda ili Mali napravila rupe u ozonu i da njihove aviokompanije i dan danas pale kiseonik u atmosferi, ali to je tabu za bogate kojima odgovara avionski prevoz a ne da se mlataraju po zemlji. Šta li spaljuju aviomotori za vreme leta? Najčistiji kiseonik koji još ima ova planeta. Džordžem Bušem je umro poslední predsednik SAD koji je bio političar, danas je to unosni biznis i teranje vode na vodenicu bogatih.

(sreda, 05. dec 2018, 10:46)
anonymous [neregistrovani]

trebalo bi

da vlast kupi elektricna auta sirom planete pa da se vozimo do mile volje.kada vidim krntiju na drumu kako pusi udavim se od dima i smrada u rodjenom autu.strasno.