Kijev: Obnovljen saobraćaj u Azovskom moru

Ukrajina je saopštila da je saobraćaj iz njenih luka u Azovskom moru obnovljen posle tenzija s Rusijom.

Ukrajinski ministar infrastrukture Volodimir Omeljan izjavio je da se trgovački brodovi kreću Kerčkim moreuzom koji povezuje Azovsko more sa Crnim morem, preneo je AP.

Omeljan, koji je optužio Rusiju prošle sedmice da je blokirala Kerčki moreuz za ukrajinske teretne brodove, rekao je da su luke "Berđansk" i "Marijupolj" delimično odblokirane zahvaljujući "strogom međunarodnom odgovoru".

Rusija je, međutim, insistirala da nikada nije sprečavala brodove da prolaze kroz Kerčki moreuz i da su eventualni poremećaji bili povezani s lošim vremenom.

Odnosi između dve susedne zemlje dodatno su zategnuti pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska vojna broda s posadom 25. novembra.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 21:03) - anonymous [neregistrovani]

Војне вежбе

Време је за велику поморску вежбу Русије, Кине, Кубе и Венецуеле у Мексичком заливу, у наравно међународним водама где је то дозвољено. И да их лепо виде са Флориде а богами и из Тексаса.

(utorak, 04. dec 2018, 23:44) - alex [neregistrovani]

More mira i trgovackih brodova

Azovsko more treba da bude more mira a ne da se tu okupljaju ratni brodovi Ukrajine i njihovih drugara iz NATO-a zarad nekih vezbi i uznemiravanja gradjana i Ukrajine i Rusije.