Tramp: Si i ja sa Putinom da prekinemo trku u naoružanju

Siguran sam da ćemo u jednom trenutku u budućnosti predsednik Kine Si Đinping i ja, zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, početi sa pregovorima o prekidu onoga što je postalo velika i nekontrolisana trka u naoružanju, poručio je na "Tviteru" američki predsednik Donald Tramp.

Tramp je naveo da su SAD ove godine na vojsku potrošili 716 milijardi dolara.

"Ludo!", ocenio je Tramp.

Predsednik SAD je rekao da sa Sijem ima "veoma jak i ličan odnos".

"On i ja smo jedino dvoje ljudi koji mogu da donesu ogromnu i veoma pozitivnu promenu, po pitanju trgovine i mnogo toga drugog, između naše dve nacije. Rešenje za Severnu Koreju je dobro i za Kinu i za sve druge", poručio je predsednik SAD na Tviteru.

Kako kaže, u američko-kineskim odnosima proteklog vikenda učinjen je veliki iskorak, pošto se s predsednikom Sijem u Buenos Ajresu dogovorio o odlaganju uvođenja novih carina i pošto je pozvao Peking da finalizuje trgovinski sporazum s Vašingtonom.

"Moj sastanak u Argentini (na samitu G-20) s predsednikom Kine Sijem bio je izvanredan. Vrlo dobre stvari će se dogoditi", napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Tramp je nešto ranije rekao da je Kina pristala da "smanji i ukine" sadašnje carine od 40 odsto na automobile koji dolaze u Kinu iz SAD.

Tramp i kineski predsednik dogovorili su se u subotu u Buenos Ajresu da će obustaviti trgovinski rat u narednih 90 dana, što će smanjiti višemesečne tenzije u odnosima dve zemlje.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво