Papa se molio za sirijsku decu

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja zapalio je sveću s likovima 40 sirijske dece na balkonu iznad Trga Svetog Petra, čime je pokrenuo globalnu kampanju kojom poziva na mir u toj zemlji "mučenoj ratom koji traje skoro osam godina".

Papa Franja je okupljenim vernicima poručio da je period uoči Božića, koji je upravo počeo, "vreme nade", prenosi AP.

Paleći sveću na prozoru, papa se molio da "taj plamen nade odagna ratnu tminu".

"Molimo se i pomozimo hrišćanima da ostanu u Siriji i na Bliskom istoku kao svedoci milosrđa, oproštaja i pomirenja. Neka plamen nade dopre i do onih koji u ovim danima trpe sukobe i rat u drugim delovima sveta, blizu i daleko", rekao je papa.

Pozvao je one koji podstiču rat i proizvode oružje za sukobe da se promene.

Paljenjem sveće sa likovima sirijske dece, većinom iz Alepa, pokrenuta je globalna kampanja za Siriju, kojom je obuhvaćeno 50.000 dece različitih veroispovesti iz ratom razorenih sirijskih gradova, navodi američka agencija.

Ranije danas, papa Franja je poručio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je vreme da se okonča ropstvo.

"Podignimo deo ravnodušnosti koji bdi nad sudbinom onih koji pate. Niko ne može da opere svoje ruke od tragične stvarnosti modernog ropstva", napisao je duhovni lider rimokatolika na Tviteru, poručivši da je vreme da se ropstvo okonča.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 02. dec 2018, 20:33)
anonymous [neregistrovani]

Svaka cast Papi

Nisam katolik ali ovo je zaista dobar covek. Razume "malog" coveka i njegove nedace. Srbija bi trebalo da ga ugosti bas zato sto je takav.