Putin: Sa Porošenkom je teško komunicirati

Ruski predsednik Vladimir Putin navodi da nije protiv sastanka sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, ali da je sa njim teško komunicirati.

Vladimir Putin navodi da nije protiv kontakata na najvišem nivou.

"Istina je da razgovora nije bilo, ali to ne znači da prekidamo svaki kontakt. Međutim, teško je komunicirati, jer je nejasno o čemu treba da pričamo", rekao je Putin na konferenciji za novinare na samitu G20 u Buenos Ajresu, prenosi Tas.

Ukazao je da sporazumi između Rusije i Ukrajine nisu poštovani, ali je istovremeno naglasio da će Rusija održavati odnose sa Ukrajinom u svakom slučaju.

"Održavamo radni kontakt, naravno. Nadam se da će tako i ostati", rekao je ruski predsednik.

Dodaje i da Kijev koristi rat na jugoistoku Ukrajine kako bi zabašurio sopstvene propuste u unutrašnjoj politici.

Naveo je i da Kijev nije zainteresovan za sređivanje situacije u Donbasu, pogotovu ne mirnim putem.

Istakao je da strani lideri teško mogu da protivreče argumentima Rusije kad je reč o incidentu u Kerčkom moreuzu.

"Obavestili smo strane lidere o tome kako se situacija odvijala kada su brodovi ukrajinske mornarice povredili rusku državnu granicu u Crnom moru. Teško je protivrečiti tome", rekao je Putin novinarima.

Osvrnuo se i na ratno stanje koje je Kijev, posle tog incidenta, proglasio u deset ukrajinskih regiona.

"Proglasili su ratno stanje u deset regiona, onima u kojima predsednik nema veliku podršku. To znači da je ukrajinska vlada podelila zemlju na dva dela – deo kome se može verovati i deo kome se ne može verovati", rekao je ruski predsednik.

Primetivši da Ukrajina nije proglasila ratno stanje ranije, kada su događaji u toj zemlji bili mnogo strašniji, Putin je zaključio da je Porošenkova odluka vezana na predstojeće izbore u toj zemlji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво