Putin: Sa Porošenkom je teško komunicirati

Ruski predsednik Vladimir Putin navodi da nije protiv sastanka sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, ali da je sa njim teško komunicirati.

Vladimir Putin navodi da nije protiv kontakata na najvišem nivou.

"Istina je da razgovora nije bilo, ali to ne znači da prekidamo svaki kontakt. Međutim, teško je komunicirati, jer je nejasno o čemu treba da pričamo", rekao je Putin na konferenciji za novinare na samitu G20 u Buenos Ajresu, prenosi Tas.

Ukazao je da sporazumi između Rusije i Ukrajine nisu poštovani, ali je istovremeno naglasio da će Rusija održavati odnose sa Ukrajinom u svakom slučaju.

"Održavamo radni kontakt, naravno. Nadam se da će tako i ostati", rekao je ruski predsednik.

Dodaje i da Kijev koristi rat na jugoistoku Ukrajine kako bi zabašurio sopstvene propuste u unutrašnjoj politici.

Naveo je i da Kijev nije zainteresovan za sređivanje situacije u Donbasu, pogotovu ne mirnim putem.

Istakao je da strani lideri teško mogu da protivreče argumentima Rusije kad je reč o incidentu u Kerčkom moreuzu.

"Obavestili smo strane lidere o tome kako se situacija odvijala kada su brodovi ukrajinske mornarice povredili rusku državnu granicu u Crnom moru. Teško je protivrečiti tome", rekao je Putin novinarima.

Osvrnuo se i na ratno stanje koje je Kijev, posle tog incidenta, proglasio u deset ukrajinskih regiona.

"Proglasili su ratno stanje u deset regiona, onima u kojima predsednik nema veliku podršku. To znači da je ukrajinska vlada podelila zemlju na dva dela – deo kome se može verovati i deo kome se ne može verovati", rekao je ruski predsednik.

Primetivši da Ukrajina nije proglasila ratno stanje ranije, kada su događaji u toj zemlji bili mnogo strašniji, Putin je zaključio da je Porošenkova odluka vezana na predstojeće izbore u toj zemlji.

broj komentara 8 pošalji komentar
(nedelja, 02. dec 2018, 13:44)
anonymous [neregistrovani]

potpuno isto

Kao sa Haradinajem. Nije narod za to i takve ljude na vlasti ali narod niko i ne pita

(nedelja, 02. dec 2018, 09:56)
anonymous [neregistrovani]

Vidjenje

Ne znam sta ce biti posle Putina,tesko je naci takvog coveka za Predsednika tolike drzave sa toliko problema i izazova.

(nedelja, 02. dec 2018, 09:11)
anonymous [neregistrovani]

Sama logika

Kaze da su veca braca Sirijci u Siriji ..Iracani u Iraku....Libijci u Libiji Jugosloveni u Jugoslaviji i Ukrajinci u Ukrajini.......
Od onih koji ih /nas djele i pod svoj "reket "stavljaju...a mi znamo vrlo dobro ko su ti..sto sve naftne busotine opljackase...i ljudske i duhovne resurse u svoj globalistucki jaram upregnuse......Na Ruse su krenuli ...to im je najsocniji zalogaj......mogao bi im zapast u grlu....

(nedelja, 02. dec 2018, 08:49)
anonymous [neregistrovani]

Severni tok 2 je glavni uzrok

Ukrajina-da nebi izgubila takse koje joj donose zaradu putem transporta ruskog gasa preko njene teritorije, i USA-koja gubi trziste, a samim tim prodaju svog tecnog gasa su glavni uzroci slucaja u Kerckom zalivu. USA je tu inicirala Ukrajinu da zaostri situaciju, kako bi Nemacku i ostale EU drzave koje su za severni tok 2, odustale od tog projekta.
Ubeden sam da i Putin tako misli, ali diplomatskim govorom, pravi razlog, skrece na temu predstojecih izbora u ukrajini, kako se tema o gasnom projektu nebi razbuktala

(nedelja, 02. dec 2018, 07:34)
Lautas Nikola [neregistrovani]

Konfuzija

Amerika a sa njom i ceo zapadni svet koji sebe smatra demokratijom nalazi se u stanju konfuzije i beznadja jer osecaju da gube primat nad sadasnjim svetom i dogadjajima u njemu.Najveci im je problem kako preusmeriti tok istorije i zaustaviti prelaz centra moci iz Amerike i Evrope na podruce Azije. Kina se tu iznenada pojavila i sada ugrozava Ameriku koja pocinje da se gubi i davi u sopstvenom blatu . Nista joj trenutno neide naruku ,

(nedelja, 02. dec 2018, 07:25)
Jovan Perin [neregistrovani]

Sve je to igra

Americi i zapadu nikako neide u prilog pogorsanje saradnje sa Rusijom pogotovu sada kada Kina jaca naglo i iznenada, njihov glavni cilj je privoleti Rusiju na saradnju i partnerstvo po njihovim pravilima radi obuzdavanja Kine i sprecavanja da bude sledeca dominantna sila. To znaju i Amerika , Rusija a i Kina a takodje znaju da vreme Americi istice i da je ovo glavni voz koji Americi izmice i zato joj netrebaju novi neprijatelji jer i Severna Koreja i Iran su vec previse.

(nedelja, 02. dec 2018, 07:17)
Dragan S [neregistrovani]

Putin je bas bezobrazan

Ovo mu nije trebalo , govori ono sto ovi na zapadu nezele da cuju i tera svoiu politiku koja se bazira na nezavisnocu Rusije i njenom jacanju. Oni a tp jest demokracki zapad voleo bi da vidi Rusiju na kolenima kako moli a njega malo pripitog koji pristaje na sve njihove ucene .

(nedelja, 02. dec 2018, 01:48)
anonymous [neregistrovani]

Istina

Gospodine Putin,zapadne lideri ne razumeju jezik kojim vi govorite.Oni ne zele da znaju pravu istinu jer oni misle da je Istina samo što oni pricaju. Pozdrav za g.Putina i sve razumne . Dušan