Skoro 50 mrtvih i nestalih u brodolomu na Filipinima

Najmanje 23 osobe su se udavile, dok se 26 brodolomnika vodi kao nestalo nakon prevrtanja brodića u vodama Filipina, saopštile su lokalne vlasti.

U brodolomu u blizini filipinske obale život su izgubile najmanje 23 osobe, a 26 je nestalih. Prevrtanje broda preživelo je oko 50 ljudi, a mnoge od njih spasili su lokalni ribari, izjavio je komandant Obalske straže Vilfredo Tamajo.

Brod je u nedelju pošao sa ostrva Kalajan, na severu Filipina, ali nije uspeo da stigne u luku Apari, u provinciji Kagajan, preneo je Rojters.

"Nesreća se dogodila zbog snažnih struja između Kalajana i Aparija", rekao je regionalni direktor vladinog kriznog centra Melčito Kastro.

Prema njegovim rečima, vlasti su pre nesreće upozorile da se tropska oluja "Delfin" približava.

Za nestalim osobama intenzivno tragaju obalska straža, mornarica i vazduhoplovne snage.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво