Saudijski kralj podržao sina, ni reči o ubijenom Kašogiju

Saudijski kralj Salman održao je prvi značajan govor otkako su saudijski agenti ubili novinara Džamala Kašogija, a u obraćanju je izrazio podršku svom sinu prestolonasledniku, ali nije pomenuo optužbe da je princ naložio to ubistvo.

Kralj Salman je izneo prioritete kraljevine u narednoj godini, fokusirajući se na pitanja kao što je rat u Jemenu, bezbednost Palestinaca, stabilnost na naftnom tržištu, suprotstavljanje protivničkom Iranu i otvaranje novih radnih mesta za Saudijce, prenosi AP.

Kralj nije pomenuo kritike na čijem se udaru našao princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman, već je samo rekao da je sina savetovao da se usredsredi na razvoj sposobnosti saudijske omladine.

Američka CIA je zaključila da je princ Muhamed naložio Kašogijevo ubistvo 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, dok Rijad to kategorički poriče.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи