Netanjahuov koalicioni partner odustao od ostavke

Glavni koalicioni partner u vladi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, ministar obrazovanja Naftali Benet iz stranke Jevrejski dom, odustao je danas od ostavke, umanjivši takvom odlukom krizu u izraelskoj vladi.

Iako se očekivala Benetova ostavka, on je rekao da će dati još jednu šansu izraelskom premijeru, prenela je agencija AP.

Da je Benet, kako se očekivalo, povukao svoju partiju Jevrejski dom iz koalicije, morali bi da budu raspisani prevremeni izbori.

"Povlačimo sve naše političke zahteve i stajaćemo uz Vas u ovom teškom zadatku, da Izrael ponovo krene da pobeđuje", poručio je Benet izraelskom premijeru.

Benet je prethodno zapretio da će se povući iz koalicije, jer se ne slaže sa mirovnim sporazumom postignutim sa ekstremistima Hamasa prošle sedmice.

Zbog tog sporazuma koji je Netanijahu postigao sa Hamasom, ostavku je podneo izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman.

Ranije danas Netanijahu je istakao da bi bilo neodgovorno raspuštanje vlade i zakazivanje prevremenih izbora.

Izraelski premijer je rekao i da će da učini sve što je potrebno da zaštiti zemlju, bez obzira na odluku njegovog koalicinog partnera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво