Napad na džihadiste u Siriji, poginuli i civili

Najmanje 40 osoba, uglavnom žena i dece, stradalo je u vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD, na poslednjem džepu teritorije pod kontrolom Islamske države na istoku Sirije.

O napadu su izvestili sirijski državni mediji, kao i opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, preneo je AP.

Kako prenosi američka agencija, koalicione snage koje predvode SAD nisu odgovorile na zahtev za komentar tih izveštaja, mada, kako se podseća, tvrde da čine sve što mogu da izbegnu civilne žrtve i da nastoje da ispitaju verodostojnost svih takvih vesti.

Rami Abdurahman, šef Opservatorije, kaže da je napad izveden jutros i da su pogođeni domovi u selu Abu el Hasan, kod grada Hadžin, na granici sa Irakom.

Abdurahman kaže da su poginule najmanje 43 osobe, uključujući sedamnaestoro dece i 12 žena.

Prema njegovim rečima, nije jasno da li je među ubijenim muškarcima bilo militanata.

Sirijska državna agencija Sana, koja je takođe javila o napadu, kaže da je ubijeno 40 osoba i oblasti sela Bukaan, blizu Abu el Hasana.

Koalicija pod vođstvom SAD, uz kurdske partnere na terenu u sastavu Sirijskih demokratskih snaga, započela je ofanzivu protiv poslednjih džepova Islamske države. 

Opservatorija je zabeležila da je u tim napadima od 10. septembra ubijena 191 osoba, od toga šezdesetpetoro dece i 45 žena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво