SAD, zaplenjeno 18,5 tona kokaina vrednog 500 miliona dolara

Američke vlasti zaplenile su 18,5 tona kokaina čija je ulična vrednost 500 miliona dolara, a koji je krijumčaren na 15 brodova u istočno-pacifičkom regionu, saopštila je američka obalska straža.

U akciji je učestvovao veliki broj čamaca Obalske straže, a uhapšeno je 49 osumnjičenih, kojima će biti suđeno u južnoj Floridi, prenosi AP.

Agencija napominje da je kokain i dalje jedna od najkorišćenijih ilegalnih droga u SAD, gde se nalazi i najveća količina kokaina u svetu.

"Postoje rane, zabrinjavajuće naznake da je upotreba i dostupnost kokaina u usponu u SAD po prvi put u poslednjih 10 godina", bilo je navedeno u izveštaju Stejt departmenta o globalnoj trgovini drogom za 2017. godinu.

Agencija podseća da u izveštaju Ujedinjenih nacija o drogama i kiminalu za 2018. godinu piše da je u 2016. godini potencijlni globalni izvoz kokaina dostigao 1.410 tona, što je najviši nivo ikada zabeležen.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи