Zehofer se povlači sa mesta šefa CSU 19. januara

Lider Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer povućiće se sa mesta šefa stranke 19.januara, na dan kada će vanredna skupština partije izabrati novog lidera.

U pismenoj izjavi Zehofer navodi da iduća godina treba da bude godina obnove CSU i da će zbog toga 19. januara pozvati na vanrednu skupštinu sa izborom novog predsednika.

"Tada ću staviti na raspolaganje moju funkciju kao lidera stranke. Na vanrednoj skupštini će članovi imati dovoljno mogućnosti da diskutuju o tome kako CSU može ponovo vratiti poverenje građana", istakao je Zehofer.

Kako prenosi nemački Bild Zehofer je najavio da će radi pripreme vanredne skupštine 17. decembra biti održana sednica predsedništva CSU.

Zehofer ostavlja još otvoreno pitanje d ali će podneti ostavku i na mesto ministra unutrašnjih poslova.

U SPD, koalicionom partneru u nemačkoj vladi, se polazi od toga da on ne može ostati ministar, ali bivši šef CSU Edmund Štojber je uveren da je moguće da obavlja dužnost ministra unutrašnjih poslova bez da je šef partije.

Inače Zehofer je, nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel najavila da se povlači sa mesta šefice CDU i iz politike na kraju mandata, odlučio da se i on, nakon loših rezultata na proteklim izborima u Bavarskoj, povuče sa čela svoje stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи