Britanska vlada podržala nacrt sporazuma o Bregzitu

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej izjavila je da je njen kabinet podržao nacrt sporazuma sa EU o Bregzitu.

Tereya Mej je to izjavila posle sastanka koji je, kako navodi AP, trajao punih pet sati i protekao u žučnoj raspravi.

"Ovo je odlučujući korak koji nam omogućava da pređemo i finalizujemo dogovor u narednim danima", rekla je britanska premijerka.

Takođe, iz Evropske komisije je saopšteno da su pregovarači postigli dogovor o uslovima Člana 50 koji se odnosi na Sporazum o povlačenju.

"Svi aspekti Sporazuma o povlačenju su sada finalizovani i dogovoreni na nivou pregovarača. Evropska komisija preporučuje Evropskom savetu da ustanovi da je došlo do odlučujućeg napretka u pregovorima o urednom povlačenju Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, da omogući zaključivanje pregovora o Sporazumu o povlačenju i da se pokrenu sledeći koraci u ovom procesu", stoji u saopštenju Evropske komisije.

Komisija navodi da sporazum o povlačenju obuhvata sve elemente razdruživanja Velike Britanije od EU: prava građana, finasijsko poravnanje, period tranzicije, upravljanje kao i protokole o Irskoj, Gibraltaru i Kipru, kao i druga pitanja vezna za razdruživanje.

U sedištu Evropske komisije u Briselu naglašavaju da su pregovarači takođe postigli sporazum o okviru političke deklaracije o budućim odnosima EU i Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара