Tramp opet kritikovao Makrona, francuski predsednik bez komentara

Američki predsednik Donald Tramp u nekoliko svojih tvitova kritikovao je francuskog predsednika Emanuela Makrona, zbog, kako je naveo, "nefer" trgovinskih poteza. Emanuel Makron nije želeo da komantariše Trampove "napade".

"To se mora promeniti", napisao je Tramp i konstatovao da Makron ima "nizak rejting" javnog mnjenja i da zbog toga "skreće na druge teme".

Ali, kako je istakao, "nema zemlje sa više nacionalista" nego što ih je u Francuskoj i konstatovao da su Francuzi s pravom veoma ponosni ljudi.

"Učinite Francusku ponovo velikom!", poručio je američki predsednik.

Tramp se osvrnuo na Makronov predlog da se izgradi evropska vojska u zaštiti Evrope od Rusije, Kine i SAD.

"Ali, Nemačka je učestvovala u Prvom i Drugom svetskom ratu i - kako je prošla Francuska?", upitao je Tramp i dodao da su "u Parizu počeli da uče nemački jezik" pre nego što su stigli Amerikanci.

"Platite za NATO ili ne", upozorio je Tramp.

Tramp je više puta ponovio da zemlje članice NATO ne uplaćaju u budžet tog saveza dovoljno novca i da nije fer da najviše izdvajaju SAD.

Emanuel Makron nije želeo da komantariše Trampove "napade", saopštila je kancelarija francuskog predsednika.

Upitana za komentar na tvitove, kancelarija francuskog predsednika je saopštila da nema šta da kaže na tu temu i dodala da je Makron veoma jasno stavio do znanja Trampu tokom razgovora u subotu u Parizu sve u vezi sa evropskom vojskom i evropskom odbranom. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара