Netanjahu prekinuo posetu Parizu, najmanje šest mrtvih u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu skratio je posetu Parizu i krenuo u Izrael nakon izbijanja nasilja duž granice sa Pojasom Gaze, objavio je neimenovani Netanjahuov portparol, prenosi "Rojters".

Agencija navodi da su, prema lekarskim i izvorima iz Hamasa, koji je dominantan u Pojasu Gaze, izraelske snage ubile najmanje šest Palestinaca u toj enklavi, a da su rakete ispaljene na izraelska naselja duž granice.

Pres-služba Odbrambenih snaga Izraela saopštila je da je sistem protivvazdušne odbrane "Gvozdena kupola" presreo je dve rakete ispaljene iz Pojasa Gaze, prenosi Tas.

"Dva ispaljivanja raketa ka Izraelu otkrivena su u 23:07 časova u nedelju, obe rakete je presreo sistem protivvazdušne odbrane 'Gvozdena kupola'", navedeno je u saopštenju izraelske vojske.

Navodi se da se pre toga najmanje sedam puta oglasio sistem upozorenja na raketni napad u Regionalnom savetu Eškol, koji se graniči sa Pojasom Gaze, upozoravajući lokalno stanovništvo na moguće raketne napade.  

Prethodno su palestinski zvaničnici objavili da su izraelske bezbednosne snage ubile komandanta Hamasa u Pojasu Gaze.

Oni su rekli da je na nekoliko pripadnika Hamasa pucano iz automobila u prolazu. Lokalni očevici takođe su naveli da su izraelski avioni ispalili više od 20 raketa u zoni gde se dogodio incident.

Izraelska vojska izdala je kratko saopštenje u kome navodi da je tokom operativnih aktivnosti izraelskih odbrambenih snaga u Pojasu Gaze došlo do razmene vatre.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи