Rusija traži da SAD obustavi progon ruskih novinara

Moskva traži da Sjedinjene Američke Države prestanu da progone ruske novinare, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, dan nakon što je urednik ruskog vebsajta Aleksandar Malkevič zadržan i ispitivan na aerodromu u Vašingtonu.

Rusko Ministarstvo je, uz to, izrazilo uverenje da Vašington shvata da je neprihvatljivo dodatno pogoršavati odnose između dve zemlje u korist domaćeg političkog okruženja SAD.

"Preporučujemo da američke vlasti razmisle u kakvom svetlu predstavljaju svoju demokratiju merama protiv ruskih novinara. Tražimo da ta praksa prestane", istaklo je Ministarstvo, prenosi Tas.

U saopštenju se navodi i da bi pritvaranje Malkeviča trebalo videti kao pokušaj da se nađe izgovor za nove sankcije protiv Rusije.

Prethodno je ruska ambasada u Vašingtonu uputila zahtev američkom Stejt departmentu u vezi sa okolnostima pritvaranja Malkeviča, koje je u petak sproveo FBI.

Malkevič je ruskoj agenciji rekao da su ga agenti FBI pustili nakon ispitivanja.

Aleksander Malkevič, urednik vebsajta USA Really, priveden je i nekoliko sati ispitivan u petak na aerodromu u Vašingtonu, a tom prilikom mu je rečeno da svoj sajt mora da registruje u SAD kao strani agent, navodi danas AP.

Američka agencija tvrdi da su taj vebsajt osnovali sponzori ruske propagandne službe koja je optužena za mešanje u američke izbore 2016. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи