Samoubilački napad kod hotela u Mogadišu, 20 mrtvih

Najmanje 20 osoba je poginulo, a 17 je povređeno u eksploziji četiri automobila-bombe koje su islamski ekstremisti aktivirali pored jednog hotela u prestonici Somalije Mogadišu, javlja AP. Odgovornost za napad preuzeo El Šabab.

Nakon tri eksplozije ispred hotela, četvrta je odjeknula u trenutku kad je hitna pomoć počela da zbrinjava povređene.

Bombe su eksplodirale ispred zaštitnog zida hotela Sahafi, koji se nalazi preko puta sedišta Odeljenja za kriminalističke istrage somalske policije, potvrdio je kapetan Muhamed Husein.

Neke od žrtava su, kako je navedeno, izgorele do neprepoznatljivosti kada je jedan od automobila-bombi eksplodirao pored minibusa.

Somalske snage bezbednosti ubile su četvoricu naoružanih napadača koji su pokušali da uđu kroz rupu na zidu ispred hotela koju je napravila eksplozija.

"Iako nisu uspeli da priđu hotelu, eksplozije ispred hotela ubile su mnoge ljude", rekao je Husein.

"Na ulici je bila masa sveta i mnogo automobila, a tela nastradalih su svuda okolo", rekao je prodavac Husein Nur, kojem je u eksploziji lakše povređena ruka.

Odgovornost za napad preuzela je islamistička pobunjenička grupa El Šabab, prenela je radio-stanica Adalus.

Među žrtvama je i upravnik hotela Sahafi, čiji je otac bio vlasnik hotela pre nego što je ubijen u jednom od napada El Šababa 2015. godine, rekao je policijski kapetan Muhamed Husein, a prenosi AP.

broj komentara 0 pošalji komentar