Gorbačov poziva na sprečavanje nove trke u naoružanju

Bivši sovjetski predsednik Mihail Gorbačov izjavio je da se moraju hitno preduzeti napori kako bi se sprečila nova trka u naoružavanju.

Mihail Gorbačov (87) je novinarima rekao da Moskva i Vašington treba da se fokusiraju na prevazilaženje jaza i poboljšanje odnosa, što je, kako je istakao, najvažnije pitanje u svetu.

"Nadam se da trka u naoružavanju može da se zaustavi i da možemo da nastavimo nuklearno razoružanje", rekao je Gorbačov posle premijere filma nemačkog reditelja Vernera Hercoga o razgovorima koje je svojevremeno vodio s bivšim američkim predsednikom Ronaldom Reganom, prenosi AP.

Gorbačov i Regan su 1987. godine potpisali Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), koji predviđa uništenje i zabranu proizvodnje balističkih raketa kratkog i srednjeg dometa, iz kojeg je nedavno aktuelni predsednik SAD Donald Tramp najavio povlačenje.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 09. nov 2018, 14:18) - milan [neregistrovani]

Gorbačov

Gorbačov nije "rasturio" ništa, nego je samo sprečio
atomski rat.

(petak, 09. nov 2018, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Bolje da cuti!

Zaboravio je da je on rasturio SSSR,a danas daje savete amerima .

(petak, 09. nov 2018, 12:22) - anonymous [neregistrovani]

@rekao bih

S obzirom da je celokupna sovjetska politika bila na nivou naivnog slikarstva (tako se i zavrsila), tako bi se i on uklopio. Covek je po dolasku na vlast dobio rastimovanu zemlju, koju je jedino mogao da sahrani, s obzirom da joj spasa nije bilo. Lepo sa njegove strane sto nije vrsio invazije po Evropi i Aziji kao njegovi prethodnici Breznjev (Cehoslovacka i Avganistan) i Hruscev (Madjarska), koji su pola Evrope zavili u crno.

(petak, 09. nov 2018, 11:06) - anonymous [neregistrovani]

Rekao bih...

Ovaj covek totalno promasio profesiju. Bolje da se bavio naivnim slikarstvom.

(petak, 09. nov 2018, 08:38) - anonymous [neregistrovani]

pa da...

u pravu ste , mogu samo da vas razuruzaju kao sto su vas kad ste bili na vlasti...