Zaharova: Dok se Tramp bori protiv Si-En-Ena, Stejt department fabrikuje laži

Stejt department fabrikuje lažne vesti protiv Rusije na industrijskom nivou, dok se američki predsednik Donald Tramp bori protiv lažnih vesti u američkim medijima, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Dok se američki predsednik bori protiv lažnih vesti na Si-En-Enu, verovatno nije primetio da njegovi podređeni nastavljaju da proizvode lažne vesti i da su one već na industrijskom nivou", navela je Zaharova. 

Kao primer, Zaharova je navela mapu NATO država koju je izdao američki Stejt department da bi "ugušio" strahove Moskve zbog ekspanzije vojne alijanse, preneo je Tas.

Mapa pokazuje Rusiju i države članice Alijanse koje okružuju Rusiju, rekla je Zaharova i dodala da je logika bila da se Rusija graniči sa nekoliko članica NATO-a i da ne treba ničega da se plaši.

"Kome je ovo namenjeno? Da li je namenjeno vrtiću ili jaslicama. Ili su moderna deca sklonija da imaju analitičko razmišljanje za razliku od onih koji sanjaju lažne vesti", rekla je Zaharova.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 09. nov 2018, 02:27) - anonymous [neregistrovani]

Pa sta`?

SAD su zemlja mogucnosti! Zasto niko ne hrli u Rusiju, a navodno smo "braca"? Svi zele u SAD, ljudi "kopaju i rukama i nogama" da dodju tamo!

(četvrtak, 08. nov 2018, 18:42) - anonymous [neregistrovani]

Ako se pogleda

U prošlost, veći broj američkih predsednika i predsedničkih kandidata su bili glumci. Zašto bi se kongres razlikovao od njih.

(četvrtak, 08. nov 2018, 16:41) - Dragoljub [neregistrovani]

Akadameski obrazovani u....

Hollywood-u !